Berat lambat naik

Berat saya tak naik dari bulan lepas, statik 46kg. Saya dah 15 minggu sekarang. Adakah normal?

11 Balas

Inshallah normal.. sy pun sama.. skrg dah 27w, tp berat dr awal prgnt 60kg, sampai la 27w, mcm tu ja, turun sikit.. tp alhmdllh baby berat ikut progress.. doc ckp kalau baby ikut progress jgn risau.. mungkin doc ckp trimester ke3 nnt kalau berat still mcm tu dorang nak check darah ..sy selera ja makan.. tngah prgnt anak 2nd , tkdak alahan langsung mcm prgnt anak sulung dulu..moga dipermudahkan urursan bersalin utk kita semua🥰

normal tu.. sy first trimester berat normal, masuk ke second trimester berat pun normal... sejak third trimester berat naik tp tk mendadak.. first bukak buku 83.9kg second trimester berat turun sampai 79kg.. hujung second trimester berat naik 84.9kg.. now 37weeks berat naik 89.8kg😅😅 alhamdulillah berat tak naik byk Sbb sy kawal makan on gdm ,

insyaallah ok..pengalaman sye 1st tri 59 turun 2kg = 57kg. tp alhamdulillah 2nd stabil (x naik2) n 3rd tri naik 61kg. doc n missy ok je... mmg klu ikut x naik banyak asalkan hb maintain jaga cantik, gula ok. 😁💪 skrg ni tggl 3 mggu lg. doaakn sye hehe

Normal je. Asalkan doktor kata ibu baby takde masalah. Dah 3rd trimester ni berat saya cuma naik 5-6kg je tapi doktor kata ok sbb berat baby pun normal. Kalau turun berat masa hujung kehamilan tu baru bahaya.

sama mcam sy.berat statik 2mggu beturut2.misi xbising pon.die ckp ok je.jgan naik mendadak sgt.air gula menanti.haha..

sama berat slow je naik, buka buku 7weeks 53.9, check balik masa 12weeks, naik 1gm je 😅

Tggu la 2nd trim nanti, dgr nurse bising sbb berat naik lebih dari sepatutnya 😂🤣🤣

saya trimester first xnaik berat tapi trimester kedua naik byk

Makan makan bersumber protein ya.

2y ago

Dah tapi sama, ke sebab saya puasa ye?

Nurse tak bising, takyah risau.