Harini kena pi check up di klinik, kena berleter dgn nurse sbb berat lebih,ada yg sama dgn saya tak?

Berat naik lebih

12 Balas

Pada sy lah baik g jumpa pakar atau doktor yg lbh ariff.. biar doktor bg khidmat nasihat.. Kne tadah telinga kt doktor xpe.. Luah kt cni pn org hanya boleh bg komen berdasarkan pengalaman je.. Tp ayat tu kdg2 menyakitkan ati sndiri so solution better lah pg jmpa doktor.. InsyaAllah ada jln penyelesaian.. Yg bg rezeki pn Allah yg akan tunjuk jln penyelesaian pn Allah jua.. ☺️

Saya pun sama berat naik terlebih dari sepatutnya. Sekarang kena check bp urine dengan perut selang 2 hari sekali. Nak tak nak kita kena kawal berat kita, sebab berat naik berlebihan ni introduction nak ke darah tinggi sis.

1y ago

Bahaya sis

Mcm sy masa trimester 1 berat badan drop 3kg sbb kan morning sickness. Nurse bising jugak. Ni bila dah masok trimester 2 selera makan dah pulih berat naik 2kg pon nurse bising jugak😂😂

saya berat turun 54.5kg ke 51kg tak kena beleter . nurse pun oke je layan baik . mybe bmi saya ok lagi kot 😅

sis naik berapa kg tu? dah weeks ke brapa ? sy pun timbang berat naik mggu depn nk checkup aduh risau rsanya

Saya 25 nak masuk 26 minggu berat naik 4kg 🤣 nurse bising kene check bp 3 hari

sma lh mcm sye,,nurse ckp berat sye naik mendadak,,skrg sambung cek bp lgii

saya berat lebih 0.6kg pun kene bebel 😂 sampai kena monitor bp.

saya berat Naik 4kilo .. kena check BP jugak

Naik 1kg lebih,jenuh dgr diorang berleter