hello sy nk tya..sy scan bby wktu 36 minggu berat bby 2.9..smlm kluar 2.2kg sja..normal kah bg anda?

berat badan bby

5 Balas

normal sist ...Yg pnting baby shat ..kdang scan xbetul pun ..Sy anak no dua kena sruh induce msa 37 mnggu sbab baby kcil DLM 2.2 jga...tpi dah brsalin tu baby 2.6...mmang xkan sma MCM DLM scan brat baby tu .YG pnting baby shat wal afiat

normal sis ..ms scan tu efw = estimate fetus weight ..dah keluar baru dpt berat yg sebenar2 nye... mcm sy, efw kecik je 3.2 cmtu, bile keluar 3.7..

Dia lahir 2.2kg brapa minggu? Scan mmg ada plus minus

11mo ago

39 minggu..trkjut jgk jauh beza dri scan..tp syukur bby ok..cuma prlu oksigen je la shari

Normal . Scan cuma anggaran sahaja

Yup due to scan tolerance.