Nak Tanya

Berapa minggu paling sesuai untuk bersama suami? Sejak mengandung 8mimggu saya tidak berani untuk bersama suami. Takut jadi apa di awal kehamilan. Boleh minta pendapat?

19 Balas

Sy penah preggy thn lepas. N then gugur. Thn ni allah bagi rezeki lagi. Tapi sy lebih berhati2. 3bln lbih baru bersama suami. Alhamdulillah suami faham sgt2. Stiap kli keinginan dia nk bersama sy mesti dia tya dah boleh ke?

Sy bersama dgn suami mcm biasa jer smpai la nk masuk 20w.. time tu perut dh terjojol skit, tk pasti posisi mcm mne yg sesuai 😂 3rd trimester dh tk tahan, bersama balik hahaha..

Tunggu kandungan 12w ke atas sis. Doc nasihatkan masa 2nd trimester baru boleh bersama. Awal kehamilan pun boleh tapi risiko bleeding tinggi kalau jenis rahim yg x kuat.

Hehe boleh bersama.. Tpi jgn ganas 😅 ade sesetengah laki ni... Bini da pregnant da susah nk dpt.. Xpe sis. Leh je bersama tpi limitkan laa.. Dan, jgn ganas..

Bole je bersama. Sye bersma je xkire minggu kebrpe. Nk slmt sis bole cri posisi selamat utk ibu hamil bersma

Boleh je nak bersama kalau kandungan semua ok..takde berlaku pendarahan di awal kehamilan.

Banyakkan bersama suami untuk jadi sebab mudah buka nanti sis. Cuma jangan ganas je.

Ikut keselesaan masing2. Jgn paksa klu rsa x selesa. Bincang elok2 ngan suami

klau sy sis slma tw mngdg xprnh brsma suami.. tpi syukur smua d prmudhkn jg.

Saya 4 bulan.. Bru bersama suami.. Sbb sye takot,, pernah gugur yg first dulu..

4y ago

Sye pun sme sis penah ade history gugur so tnggu msuk 4 bulan bru bersama smula huhu