Bersama suami

Hi mommies, nak tanya boleh ke bersama suami pada kandungan 31 week? Suami minta. Takut nak bagi sbb takut bersalin awal. #firstmom #pleasehelp

4 Balas

Boleh. Doc pun lagi galakan bersama masuk 3rd trimester. Bersama ni membantu dlm kestabilan hormon gembira ibu dan bayi jugak. Saya 31w 4d. Onz je. Asalkan position selamat utk ibu dan bayi. Cuma kalau uri dibawah atau asyik bleeding or kluar spotting. Xdigalakkan bersama.

Dr prnah cakap masa saya warded, dia kata boleh tp kalau kita ada high risk untuk bersalin premature mcm uri dkt bwh, gbs, gdm or kencing kotor, better elakkan dulu sbb sperm lelaki ada prostaglandin, boleh triggered contraction and boleh buat bersalin awal 🥺

boleh sis . . kalau dah masuk third trimester pun boleh jer bersama. tambah2 lagi dekat² due. . janji position yang ibu selesa

saya suami yg takut😅..Pastikan position yg betul xde masalah pun..Btw sis due date Bila Saya pun 31 weeks due dr Bagi 30/9