Buku pink

Berapa lama eh nak tunggu kalu buka buku pink kt KKIA sbb sy student so jadual pack dr pagi..kalau pergi petang sempat x?? Or kena pergi waktu pagi jga

14 Balas

Call dulu KK. Bgtau kandungan tu dah bpe week. Tanya kot2 kena buat appointment dan apa2 dokumen yg kena bawak. Sbb setiap kk x sama. So awk call kk yg awak mmg nak pegi tu. Kalau kena appointment, setkan waktu pagi. Datang awal2 pagi supaya dpt nombor giliran awal. Paling2 nanti pukul 10 dah siap. Sbb kalau buka buku ni banyak tanya details utk isi dlm buku je. Pastu check badan. Proses lain mcm ujian darah/hiv/check gigi tu biasanya hari lain pulak.

tgk keadaan kk jugak..ada kk yg lama,ada tu yg 2-3 jam,ada tu yg sharian bru siap..hee klau kk sy dlm 2-3 jam siap la..sy haritu pon dtg ptg jgk buat buku,smpt siap sblom kul 5..klau kk kt bndar2 besar,mmg lmbt la jwb dia..sy ni kk kt pekan je,

Slalu org buat buku pink waktu pagi, kalo ptng kdg2 x kna layan, kna suruh dtg esok pgi jg.. Tp blh jer try awk bgtau excuse knp x dpt dtg pgi, bgantung jg dgn nurse kt KKIA jnis ok ke x.. Try jer pg, bwa dokumn smua lngkap..

Tgh kk jgk. Sbb ada time dan hari untuk buka buku pink tu. Seeloknya call kk berdekatan, jgn lupa ckp stay mana sbb kadang kk tu tak cover tmpt tinggal kita. Kena gi kk lain yg cover. So better call

Haritu saya buka buku pink lama jugak menunggu. Saya pi pukul 10 pagi. 4 Petang baru selesai semua check up.. Mungkin KK sini ramai org kot.

Sy pg diorg bg tarikh booking dl.. Sbb yg petg dh full jd kn dtg pg jgk.. Kat klini sy pg check start pkl 8.30 siap sume pkl 10...

biasa kalau buat buku memang lamaaa sangat prosesnya. bak kata nurse "seharian laa awak kat sini. sabar laaa"

sy bukak week 10 , dtg awal 8 pagi , 5 ptg baru setel 💆🏻‍♀️💆🏻‍♀️💆🏻‍♀️

Selalu nye buka buku pink pg sis n ade hri2 tertentu.. Tp try laa tnye dulu kt kk bdekatan tmpat sis..

Kdang2 ade gak kkia yg buat one day je. Contoh nye dye buat ary selasa je lain ary xbuat