Berat saya 31kg (7weeks)

Belum jumpa dr klinik kerajaan. Bulan 1 baru dapat jumpa, agaknya kena marah ke pasal berat badan ni? Normal atau bahaya ya? Saya 22 tahun ni tinggi 152cm. Berat naik turun 30/31kg

7 Balas

tk kna marah pun sis, saya masa first check up berat 45.2kg je tinggi 168cm. mmg bmi kurang. nurse pun tkde nak bising bila tgk bmi kurang cuma dia ada nasihatkan cuba naikkan berat badan tk banyak sikit pun boleh. kalau ada alahan cuba makan je walau tkleha nak makan yg berat janji ada tenaga. tpi inshaa allah nnt dh masuk trimester kedua berat akan naik slow slow. jangan risau ye 😊

2y ago

alhamdulillah semoga saya pon macam tuh lepasni

ok lagi tu.. Nanti buka buku pink, dia mula kira berat pada hari buka buku tu. So, buat masa ni, banyakkan rehat, mkn asid folic, jaga pemakanan secara sihat, gaya hidup sihat dan tenang ye. tahniah 💐

2y ago

berat saya memang 30/31 cumanya sekarang alahan teruk jadi saya takut berat makin turun. takut betul berat tiba tiba bawah 30 disebabkan asyik muntah

sama umurr kitee.. saya tinggi 151 , Berat 40 pon doktor ckp kurus sgt nii... entah dh mkn mcm2 sbb tkda alahan lg sekarang mybe sbb baru lagi.. pon susah nau nak naik berat badan..

2y ago

itula sbb alahan tula.. get well soon.. insyaallah lama2 naikla tu..hehehe..

Klau berat xnaik2 doc akan amik darah cek ada tyroid atau x.. Sy hritu selamat baik 1kilo sbb 10week berat sy mnurun. (52.00)msa bukak buku 52.5kg. Skang dah 53.5kg 21week..

2y ago

Sy makan manis2 msa tu. Sbb slera xde. Tp jgn telebih mnis nt sangkut kncing mnis😂

Tak normal tu awk.. Bmi awk 13.41 terlalu jauh dari normal bmi sepatutnya 18.5~24.9

2y ago

tulah saya dari dulu bmi tk normal. Sekarang saya preg saya jadi makin risau bab bmi ni

Saya tggi 157cm berat 45.5kg . Harap xde pape laa kan huhu

2y ago

umur berapa tuh. inshaAllah kita doa yang baik baik 😭❤

kecik comey nya awak...❤️