Berat saya 31kg (7weeks)

Belum jumpa dr klinik kerajaan. Bulan 1 baru dapat jumpa, agaknya kena marah ke pasal berat badan ni? Normal atau bahaya ya? Saya 22 tahun ni tinggi 152cm. Berat naik turun 30/31kg

7 Balas

tk kna marah pun sis, saya masa first check up berat 45.2kg je tinggi 168cm. mmg bmi kurang. nurse pun tkde nak bising bila tgk bmi kurang cuma dia ada nasihatkan cuba naikkan berat badan tk banyak sikit pun boleh. kalau ada alahan cuba makan je walau tkleha nak makan yg berat janji ada tenaga. tpi inshaa allah nnt dh masuk trimester kedua berat akan naik slow slow. jangan risau ye 😊

2y ago

alhamdulillah semoga saya pon macam tuh lepasni