Sakit bawah perut tetengah malam

Bebaru ni, saya ada kena sakit bawah perut bahagian kiri. Dah 2 kali kena. Bukan macam senggugut tu tapi sakit yang tak tahu nak bagitahu sakitnya macammana. Macam tajam tajam gitu. Mencucuk cucuk. Yang pasti, saya kena tetengah malam masa tengah tidur. Saya terbangun dari tidur sebab sakit sangat & terus jerit "Sakit sakit. Sakit sangat!". Sampai suami pun terbangun sekali. Lagi satu, masa terbangun tu mesti saya tengah baring terlentang. Sakit tu pulak dalam seminit camtu. Pastu nak bertenang dari sakit tu dalam 5 minit camtu. Oh ya, saya ada cyst masa mengandung kali ni. Tapi masa doktor scan masa 4 bulan setengah haritu dah tak nampak, dah kecut camtu. Doktor kat KK pun kata bukan sebab cyst ni, cyst dah kecut. Doktor hanya boleh kata setakat ini okay saja tiada apa yang perlu dirisaukan. Mungkin sebab ligamen. Cuma kalau jadi lagi, saya perlu terus ke PAC/Kecemasan. Wallahu'alam. P/s : Saya saje bertanya di sini jika ada yang berpengalaman macam saya. Yang pasti, saya dah cerita kat doktor kat KK & doktor dah scan tapi takde pape. Semuanya okay saja. Baby okay. Uri okay. Cyst tak jumpa. Kalau ada yang berpengalaman, sudi sudilah berkongsi pengalaman di sini. Terima kasih. ☺️ #27minggu #ingintahu

12 Balas

maaf saya tiada pengalaman dalam masalah tersebut ...tapi saya doakan segala untuk awak dipermudahkan

Sy pun sme.. sakit jugak lah tp kjp je..