Sakit pinggang

Saya dah 39w 3d, takde tanda lagi setakat ni. Tapi dah dua hari ni kenapa ya sakit sangat pinggang belakang ni tuhan saja yang tahu. Sakit dia berpanjangan, sampai tak boleh tidur, berdiri pun tak boleh lama. Lepas bangun tidur hilang sekejap lepas beberapa jam dia datang balik. Sakit nya macam kena pukul kena pijak, kalau waktu period pun saya tak sakit pinggang macam ni 😭 nak buat macam mana ye nak kurangkan, saya jadi takleh buat apa apa bila sakit pinggang sangat ni #firstmom #pleasehelp

7 Balas

Tu tandanya dh semakin hampir nk brsalin dh tu,sy bru ni cm tu la,nnt bila smpai waktunya mkin skit jdnya pinggang tu, rasa cm nk ptus 2 dbuatnye... Sy bru rasa skit tu lpas hampir 4thn x brsalin...Dia pnya skit memg x bleh bwa bincang... Wlpn dh 8hri hri ni, pinggang ni masih skit lg 😓, tp bila duk tngok bby comel dpn mata, hilang kejap skit2 tu sume😄, semoga Allah permudahkan urusan brsalin awk nnt... Bnykkn brjln n minum air masak utk prcepatkn proses bukaan...

saya pun tengah rasa benda yang sama skrg. tapi sy lebih kepada rasa sakit celah kelengkang tu sebab baby menekan nekan kat situ. takde ape yang kita boleh buat mommy. sabar dan doa moga allah permudahkan urusan kita sehingga selamat proses bersalin nanti insyallah.

3mo ago

mudah mudahan. hang in there mommies!

tanda nk bersalin dh tu sis..biase ank sulong memang amik mase..xpi ats org jgk..kalau ad bleeding cmpur lendir kena cpt g hospital.. semoga dipermudahkan urusan bersalin.. doakan sy jgk ye..sy dh nk masuk 38 week

3mo ago

ye sis..xpi x boleh nk ckp lama mana sbb bergantung pd org jgk..better g hospital dulu la tnya kalau x tahan sngt..btw sy pom first mom ..heheh..

Tu macam tanda nak bersalin. Sy haritu malam sakit pinggang baring pun sakit, sampai tak boleh tido. Esoknyaaa air ketuban pecah then cek bukaan dah 2 cm.

Mndi air suam dan tuam.. pnadol membantu sikit

saya pun sama sis tapi doc kata its normal

itu la tanda nya sis

3mo ago

alamak tu saya tak sure sebab dia depends dengan orang , cuba pegi klinik bagitau nurse dah start sakit nanti dorang akan check sama ada dah ada bukaan atau belum