40w 7d :(

bby masih seronok dekat dalam..tak nk kluar .. risau n takut makin bganda.. mohon doa bby kluar sblum kena admit lusa nie..

21 Balas

Semoga dipermudahkan sis.. sy hari tu overdue jugak.. 2/9 patut ke serah diri.. tp tergerak hati 31/8 pagi tu nk pg hospital sbb tkda tanda apa apa pn just nk pg je.. sekali doc check dh 3cm.. pukul 6ptg dh 4 cm.. terus kena tahan kt lb 7lebih.. malam check lg still 4cm.. pukul 9 lebih doc pecah kn ketuban.. pukul 11 induce pukul 12 contraction pukul 1:16 bersalin dh sis

5y ago

Tkda rasa sakit langsung.. mmg siap boleh jln mcm biasa.. masa kt lb nurse suruh hubs pg daftar utk masuk wad.. sy siap ikut dia.. rupanya tk boleh ikut.. kena bising sbb takut terberanak.. masa dh 4cm tu sy ckp kt nurse sy nk jln jln kt luar la mna tau jln buka cepat sikit.. tp dieorg tk bg.. jd dduk je la kt lb tu

Ckp dgn bby sis,bby dgr tu ...mcm sye time pregy anak no.2 sye ckp bby kluar ah...jngn ksih susah Momy ,bap first time normal bersalin...nah!...sekali sakit terus bby kluar...juga.. Usap2 perut tu...berckp dgn bby...bby dgr tu...

5y ago

tq sis.. bila usap dia gerak..bckp dgn dia.. faham kot dia kita sembang dgn dia.. harap dia dengar ckp la.. hehe susah hati bila kena serah diri.. dengar induce lg la seram..

smoga dpermudahkan...itu lah yg sya alami skrg takot kena paksa bsalin,sbb dh 39w3d dh xde lg tanda2 nak bsalin🙁 jumaat ni scan last sma ada bole kena tambah 6hari lg ke x,atau trus dpt tarikh admit..

5y ago

semoga dipermudahkan jugak ye sis.. sama² kuatkan smngt.. insyaAllah Allah mudahkan urusan kita n ibu² yg lain.. :)

Banyakkan doa sis.. "Ya Allah lapangkan kesulitan apa yang aku hadapi hari ini, Ya Allah keluarkanlah aku dari kesulitan ini, Ya Allah bantulah diriku ini.” .

5y ago

aamiin.. tq sis :)

Sy br nk masuk 40w. Risau jugak.. Dia mcm selesa byk kt dlm tu. Selalu pujuk and bercakap dgn baby.. Mudah2an dia keluar b4 kena serah diri soon.

5y ago

semoga dipermudahkan sis..

Banyakkan berjalan. Amalkan doa nabi yunus. Semoga semuanya selamat ye. Insha allah

banyak2 berzikir... pujuk baby... insyaallah.. semoga dipermudahkan segala urusan

Moga dipermudahkan sis.try banyakkan berjalan,mencangkung

semoga dipermudahkan urusan sis bersalin nanti😍😍

Tu dah kira 41w sis..Moga dprmudahkan urusan 😊