knpe kluar wrne coklt?

assalamualaikum sye nk tnye knpe kluar wrne coklat dekt pad?? skrng kandung sye dh 6 weeks.. sye risau lh.. nie first bby

20 Balas

Mungkin spotting. Sya pun ad spotting. 2 mggu jgak ad cecair coklat. Ia mgkin dsbbkn implantation. Tapi klu rsa sakit bhgian ari2 atau mcm senggugut cepat2 ke klinik atau hosp. Bykkn berehat. Jgn buat kerja berat2.

5y ago

Most wc 😉

Better check doktor terus.. Sebab haritu pernah jadi macam tu, terus pegi klinik scan.. Doktor cakap, benda macam ni, kite kene alert.. Ade je darah atau spotting better check sbb nk tau keadaan baby kite

sis,baik pergi klinik dan scan utk puas hati k..mmg ada org maybe darah implantation la apa la,tp sis kna ingt smua org xsama..kita xtahu sbb kita xnmpk apa yg ada dlm perut kita..

Mungkin implantation je.. Sebab week 8 hari tu mmg klua darah coklat mcm nak kene period.. Pergi klinik baby ok n doc bg tau implantation je.. Kene rest byk n jgn angkat berat

better check and scan. sy dulu pun mcm tu, menangis jga la sbb risau tp lepas check klinik, syukur Dr ckp kesan baru nak menempel kat dinding. jgn tak check ye

3y ago

Time tu dah tahu pregnant ke sis? Berapa weeks?

Sy awal2 pregnant pun ada kuar camtu, ingat nk period rupanya x pun, lepastu masa tu juga sy kene UTI, to alhamdulillah, baby ok, slmt melahirkan pun.

better ke klnik sis.x kira skit atau byk..prgnt x bole kluar any discaj from vagina..better then never kan..cpt ke klnik untk pndpat doctor ya

4y ago

Klau keluar mcm keputihan tu.. Normal Kew sis? Risau sy,, Kdg2 Warna putih susu, kdg kuning2 sikit, xde gatal apae, xde bau.. Tp sebelum pregnnt, mmg ada kluar mcm ni.. Normal Kew? Kew keputihan..?

Sya msa awal kandungan ada pndarahan , hmpir 1 pad penuh. Mngkin d sbb kan hb saya rnda kot . Alhamdulillah skrng da 27w

Klu awal² biasa spotting tu. Sy pun pernah. Sehari jelah,sikit. Alhamdulillah cek semua ok. Skrg dah 5 bulan ☺

Kalau ketika trimester pertama, usually ia sebab implantation. Kalau banyak darah yg keluar, check doctor ya

5y ago

thanks