Baby reject susu badan kanan

Hi.. bby 3 bulan, sejak 2 Minggu ni bby mostly x nak isap susu bdn belah kanan.. ataupon dia sedut skli pastu larikan muka... Ada cadangan atau pandangan..,?

7 Balas

first time sya alami Dan dgr nursing strike... ank ptma ok menyusu.. ank kedua 3 bulan nursing strike... kena byk bersabar yg no 2 ni.. alhamdulillah bby still ok menyusu breast kiri, tpi tolak breast kanan,..

start smlm bby reject plak belah kiri... knan kiri xmau susu skg ni.. mengntok nk tdoq, nk susu tpi reject susu... smpai bila nk hilang nursing strike ni kwn2...

10mo ago

atas anak puan.. anak saya 1tahun dah rasa mcm tak alami pulak anak taknak menyusu ni

posisi badan awak & badan baby ok? btw kalau dia jarang sangat minum kanan jangan lupa marmet @ pam ya, nanti susu drop lama2 tak keluar

Normal awak. Most babies bila naik usia 3 bulan akan dalam fasa nursing strike. Waktu ni ibu kena banyak bersabar.

Bagi masa dia mamai sbb ank sy pun mcm ni, reject belah kanan..

Sy pn smpi skrg knn xnk.. Pstu susu plk drop urmm

10mo ago

susu drop sbb tak dikeluarkan.. kalau nak jaga susu ada sampai 2tahun, kena berkorban lah.. kiri direct bf, kanan perah la.

Ank sy reject belah kiri..huhu

10mo ago

Sama. hahaha mcm buah kelapa yg kanan ni