Stress !!!

Bayi sy dari mlm semalam smpai ke pagi ni tak tidur2 asyik menangis je .. susu dh bagi , pampers dh tukar .. dh sapu minyak kt sluruh badan dia pun asyik menangis je .. sy pegang dodoi kn , dia tido tpi bila letak kt tilam dia terjaga & menangis lagi .. tak tahu dh nk buat ape .. pening sngt kepala .. stress sngt .. dgn lgsung x dpt tido , nk buat ape2 pun tak dpt ..

39 Balas

banyakkn bersabar ye puan.... Cuba try letak atas riba n dodoi...bila da tdo..pelan2 ltk Kt bwah....dulu sy try buat mcm tu mnjadi...ltk selimut @ bntal yg ringn kt bhagian perut bby...biar xtrkjut...

Bayi baru nak selesa dengan persekitaran..cuba sis buka ayat al-quran kaa selawat tidurkan bayi..sis baca surah al-fatihah,ayat qursi,3 qul..tiup kat ubun²..gosok2 ubun dia nanti dia tidur InshaAllah..

Cuba mainkan ayat al-quran sis. Inshaallah lena. Atau mungkin sebab minyak disapu pada perut. Boleh cuba sapu minyak telon. Bagus juga. Boleh elakkan baby kena gigit nyamuk

Kalau pn dodoikan dia tido. Mungkin dia selesa didodoi tu. Blh cuba masuk buai. Ragam baby ni biasa la puan, banyakkan bersabar ya. Kadang nak tukar bulan pun ye. Baby banyak meragam.

sis guna minyak sapu apa ya? macam adik sy tiap kali sapu minyak yuyi ank nya nangis lps tukar minyak sapu baru x nangis².

2y ago

cuba pakai talon ,ada setengah baby tak serasi yuyi mcm baby saya

baby saya pernah jdi cm nie.. tnya kakak n abg ipar, mereka suruh saya cuba urut dgn balm baby di bhgian tapak kaki baby smbil selawat.. Saya dh Cuba, alhamdulillah mnjdi

Boleh tgk page babylanguage di fb & ig. Kat situ ada cara dukung nak bagi baby stop nangis. Mungkin sis boleh try cara tu pulak. Semoga urusan sis & keluarga dipermudahkan

Sy pernah kena mcm ni , sbb baby kembung perut ni sbb tu dia nak di dukung terasa perut nya kena tekan jdi dia rsa selesa dlm dukung . Waktu umur mcm ni snng kena kembung

baby want to feel secure in your shoulder sis .. so dia takut bila bg dia jd independant di tilam ..buka bacaan surah surah dan pasang lampu kecil sewaktu dia tidur

sama laa ank sya selalu nagis malam kdg2 mmg tak tidur nk berdukung je ade org ckp alih bulan, tpi bila ade org ckp cuba urutan bayi, ank saya kurang sikit