Adakah bayi yang baru lahir perlu dibedung sepanjang masa?
Voice your Opinion
Ya
Tidak

2146 respon

18 Balas

baby last ni tak dibedung pun... tdo mengengkang jer dgn tgn mengepak ke atas. asalnya sbb kuning x dibedung. dh hbs kuning, bila dibedung, dia ngamuk2 nngs jer.

Depends. Kalau kena kuning sebaiknya siang buka seketika. Malam semesti kena bedung baru bayi sedap tidur #TAPactiveusers #TAPSupermoms

kalau kena kuning kena kurangkan bedung biar dy peluh , & kerapkan nyusu nt dy byk berak cepatlah hilang kuning❤

selalunya waktu tido jer..pastu ikot cuaca gak..skrg pns sgt,sian lak baby nk dbedung je.. #TAPactiveusers

baby jaundice kena susukn sntiasa..so bykkn nyusu baby xyah bedung..nnt dy lena sgt pon problm jgk

Perlu tapi bukan sepanjang masa. #TAPsupermoms #TAPactiveusers

x la 24 hours kot.. depends la bila rasa perlu

ya kalau tidak nangis terus

bayi juga perlu kebebasan

ya. tp depend pd cuaca