Susu Badan Kemudian Susu Formula

Bayi perempuan saya selamat dilahirkan pada 6 may melalui emergency czer. Mslah saya sekarang, susu badan kurang dan saya tak dpt nak menyusukan terlalu lama kerana badan rs lemah berserta sakit pinggang. Jadi, seleps susu badan, saya berikan anak sy susu formula khas untuk newborn. Adakah cara ini ok? Jika yidak anak sy akan meragam mnta susu lagi tetapi susu badan saya x byk.

7 Balas

Kalau sis nak byk kan susu, makan lobak putih atau minum Milo.. makan n minum before kita bagi anak susu.. InsyaALLAH, byk lah susu sis tu nanti.. lagi satu cara, urut breast kita tu perlahan lahan.. pastikan nipple bersih n Tak de block supaya senang susu nak keluar.. Semoga Allah beri kesihatan yg baik utk sis dan anak ❤️

4y ago

Alhamdulillah.. suka farrah dgr dah ada susu.. Tak pe , slow2 ye.. jaga jahitan czer tu.. lepas mandi keringkan betul2.. if tak berani pakai kain, pakai hairdryer.. InsyaALLAH cepat kering.. jaga diri ye sis 💕

Sme mcm sy dlu .. sy pon susu kurang dn ad mslh dgn puting.. bg susu bdn then bg susu fm sbb baby msih tk knyg.. pkai susu ape ? Sjk ank sy dh msk 4bulan sy kne demam pns.. Dr nshtkn jgn nyusukn ank sbb ad ubt yg xbole nyusukn ank.. last2 susu lagi drop..skg ank dh 5bulan lbih full susu fm

4y ago

Sy jenis geli diurut... Msh x open to tht idea. Enfalac buat kuning ke adda? Sbb sy dh tnya doc, dia ckp enfalac ok... Buat baby berak byk also

Boleh je cara camtu. Jangan risau ye, bukan semua orang ada rezki dapat fully bf :)

Sy pun mcm sis klau baby tk kenyang susu bdn sy sy bgi susu dupro 1 baby bru 13 hari

4y ago

Emm... Sbb ms sy dkt hospital bila sy tnya doc, dia x bg. Suruh juga breastfeed. Apa kes nk suap dia breast kita klu dh xde bnda dia dpt?... Blk umah je hubby beli susu enfalac. Hilang risau tgk dia minum and berak dgn byk skrg

Ok je mommy. Dulu saya pun macamtu sbb jahitan sakit sngat..

4y ago

Rehat bnyk2 sis. Saya pun pntang 1minggu je lpastu saya sendiri uruskan baby. Memang sejak bersalin sakit kat sini sana

Betul dah tu cara awk..bg direct dlu...kumudian br bg dia fm

Boleh saya tahu awk pkai susu ape untuk newborn??

4y ago

Owh.. Tq sis