Susu formula dan susu badan

Ada tak ibu-ibu kat sini yg menyusukan bayi menggunakan susu formula dan susu badan sendiri? Not fully breastfeed. Okay ke kalau buat macam tu? Bayi saya baru berusia 1 bulan dan saya bagi dia menyusu susu badan dan susu formula.

4 Balas

Saya ade campur juga awal2 bersalin tu sbab susu badan xde sngat. Skrng dlam pantang lagi hari ke-18 ade juga campur fm tp saya limitkan sehari sekali je camtu biasa malam la bagi sbab fm dia kenyang lama baby blh lena lama skit. Klau susu badan dia kjap2 bngun nak susu. Tidur pun mcm xtidur lagi2 dia jenis high need baby susah nak letak katil, letak je katil xsmpai 10 min meragam dah. Nak ngempeng je keje. So far hari2 baby membuang air besar. Sehari 3-4 kali juga la membuang.

Sama. Saya pn campur sebab susu badan tak banyak. Klau pump pn dpt 2oz sekali minum. Penat nak pump so campur la dengan susu formula. Pernah try direct tp dia mengamuk tak puas. Sabar jela. Janji kau membesar dengan sihat dh la nak oiii

Saya macam sis, susu badan tak banyak. Harini baby dah sebulan jugak

okay je. kalau susu ada, fully bf lagi baik.