Berat badan anak xnaik2

Hai mummys... Boleh x berikan tips utk naikkn berat badan anak sy bayi 9 bulan berat baru 6.9kg... Sekali tips mcm mn nak ajar dia minum susu formula ye susu badan sy da drop da 😥...ada x susu formula brperisa utk bayi 9 bulan

9 Balas

nk kata normal tu, x jugk.. tp ramai je macam tu malah ada yg lg terok sis.. setahun lebih bru 6 7 kg je..just kita ni risau la kan.. anak sy klau sy sempat sllu hari cuti 2 jam skli mkn.. strt kol 8 pg. mknn berat 3 kli, yg lain2 buah, biskut.. fully bf..fm just backup andai stock susu xckop.. tp still xnk jugk.. minum sekadar hilang dhga tp mengamuk jugk la xpuas minum. as a mom sy still struggle nk tambah kuantiti n kualiti bm..

bg mknn berat 3 kali sehari cth pg nestum/cereal kul 3 ptg bubur kul 7 or 9 mcm tu bg mkn bubur lg.. tgh hari bg biskut beras.. susu sy bg 2 jam sekali.. tp ank sy ni kuat menyusu walaupun dh mkn semangkuk tetap lps mkn nk susu😊 sy buat mcm tu alhamdulillah 8bln 9kg+

anak sy bru naik 7kg..walaupon mkn bnyk ..susu pon minum gak..tp susah nak naik berat..sy rasa sbb genetik kuat kot..sbb sy n husband mmg kurus.. tp doktor ckp normal je..yg penting naik gak n bmi normal

sma lah sis..anak saya 7kg sja tpi 10bulan sdh. .susu bdan saya semakin skit.anak pula tk mahu minum susu formula.. dah try mcm2 jenis susu smua dia tolak nak jga susu badan..ksian tgok anak sya

anak sy pon makan banyak tp berat susah jugak naik , jgn stress terusakan je bgi dia makan macam macam . anak sy 8bln 7.2kg 9bln naik la 7.9kg😅makan banyak tp jenis bdn susah naik fully bf

tak ada. atas setahun sahaja ada perisa. bawah setahun susu fm biasa sahaja. dia mkn ok x? apa menu yg ibu buat tiap hari? snacking, finger food mcm mana

Situasi kite sama anak xnk minum botol & susu badan pun dh drop...

sama anak saya sis..9 bulan baru 6.3kg..

anak saya. 9bulan 6kg😭😭😭😭