Susu badan dan susu formula

Ada tak sini yg bagi susu badan dan susu formula secara bergantian utk bayi ? Boleh tlg bagi saranan cara nak bagi susu secara bergilir.

5 Balas

Baby saya kuning, doct suruh topup susu fm, saya gilirkan susu badan lps sejam stengah susu fm lpstu susu bdn semula. Tiap hari buat gitu. Susu bdn pula kadang direct feeding, tp kalau tak yakin baby minum byk, saya pump bg botol

Kalau saya sis buat cara macam ni . Baby sepatutnya menyusu dalam 8-12kali sehari . Sis ambil kiraan 8kali tu . Bergilir gilir , contoh pagi jam 7 bagi bf , lepastu jam 10 bagi fm pula , seterusnya jam 1 bagi bf dan seterusnya .

yg penting baby minum dan baby berak kencing. tu je. tak kisah pun nk bg bergilir mcm mana. klo sy. pagi full bf. mlm tak sempat nk pump susu tetek. bg fm.

bagi susu bdn dulu. x ckup bru topup susu fm. kekdg kite rasa x ckup susu bdn. tapi actually cukup je utk bby.

sye pam susu bdn utk bby.. klu bby mnyusu tlalu kerap/stok susu da habis, sye bg formula..