Betul atau salah: Adakah bayi kedua datang lebih awal?

Voice your Opinion
Betul
Salah

835 respon

23 Balas

anak pertama lahir - 20 Mar 2022. Now nak masuk 7bulan lg 1minggu. Now mengandung anak kedua, nak masuk 4 bulan. Beza 2 bulan lebih dgn anak pertama. hmm. Mujur rezeki Allah masa beranak anak pertama dulu, semua normal dan takda apa² issue. Harap kalini pun normal. Doakan sy.

msa ank pertama sy usia 4 bulan. dia suka isap jari kaki. smpai org ckp dia nak adik. tpi sy xpercaya sebab sy ambil ubat perancang depo (suntikan). ank genap setahun. sy prgnant ank kedua biarpun ambil perancang😂

1st born - Dec 2021 2nd child - Feb 2023 Anak pertama umur 6 bulan (dapat selepas 6 tahun mendirikan rumahtangga), saya dah mula mengandung anak kedua. Semuanya tak dijangka dan tak dirancang. Rancangan Tuhan memang indah😇🙏🏻

Sy ni prgnant kli 3.. yg 1st ektopik taon 2021 yg ke 2 gugur kntung kosong bln 7 2022. selang 2 bln slpas gugur Sy prgnant yg ke 3 bln 10 2022.. Doakn kandungan Sy sihat..aamiin YA ALLAH 🤲🏻

2y ago

better setaon lah supaya dalaman kita betul2 sihat.. tapi klau dah rezeki awal teruskan je.. mcm Sy ikutkn doc suruh rehat smpai 6 bln slpas gugur.. Dah rezeki x smpai 6 bln dh prgnant.. Doc suruh truskan je..

maaf saya nak tumpang tanya, saya mengandung anak pertama.. trismetr pertma niyh sye da mula sakit pinggang.. minyak angin apa yg boleh kalian syor kan untuk saya sapu ya

saya anak pertama & kedua beza 10 tahun. Alhamdulillah dah 5 Bulan Dalam kandungan. doakan saya & kandungan ya

2y ago

lebih kurang kita. saya anak sulung 11tahun.. sekarang tengah pregnant anak kedua 8bulan..due bulan 11

bergantung juga kalik dgn individu saya anak pertama sama kedua beza 5thn .. (walau tak pakai perancang apapun)

anak 1 2013 anak 2 2015 anak 3 2018 anak 4 2022 (semoga dipermudahkan segala urusan aminn)

no1 2015 no2 2017 no3 2019 no4 2022 hehehe semoga dipermudahkan segala urusan..Amin2

ank 1 2014 ank 2 2017 ank 3 2023 semoga dipermudahkan insyallah 😇Aamiinn