Berapa anda sanggup bayar kepada pembantu ketika berpantang?
Voice your Opinion
RM2,500-RM3,000
RM3,000-RM3,500
RM3,500 ke atas
Kurang daripada RM2,500

12530 respon

117 Balas

sbb trpksa je amik CL ni... klu ade org nk jga , mcm mak ke mak mertua ke... suami pandai jga pantang ke.. xde nye nak ambik CL ni .. buat org2 yg mak or mak mertua jga tu.. bg upah pda mereka .. sbb mereka mmg layak dpt ganjaran ...

Saya Sanggup bayar berapa je yang di minta kalau laki Saya kaya 🤣 tapi kena ukur baju di badan laki kan . Jadi Saya sangat memahami laki Saya 😌 alhamdulillah dapat la merasa 5 Hari RM600 . Terima kasih En Amin Fakharuddin .

Sy x berpantang sebab gaji suami cukup cukup mkn sahaja dan suami malas,tapi masak dia buat la...sama ada time berpantang atau x,tetap dia yg masak ...tiada org tolong buat kerja rumah dan sebagainya...terpaksa buat sendiri,

Takde pembantu.. 😉✌sbb berpantang mil yg jg..nk2 ni cucu sulung pmpn pestime mil dpt cucu pmpn sblm2 ni smua cucu lelaki.. maka xde pembntu..mil volunteer nk jg spnjng pantang n smpai sihat... Alhmdulillah🌈🎉

20hari rm1000 saja sebulan. Daily, 7am-3pm, hnya buat kerja2 rmh, jg ank2 dan masak. Baby dan ibu brsalin xperlu dijaga. Sy buat mcm tu stp kali brpantang sendiri 2009, 2016, 2017, 2018, 2020

2y ago

Bleh tahu nama or fb yg bleh hire pembantu cam tu x

Niat nak pantang tapi keadaan tdk mengizinkan. Semua krja rumah termasuk uruskan anak2 yg lain sya kena buat sendiri. Sedih jga la dari anak pertama smpi la ke4 tak pernah rasa berpantang.

10mo ago

sy baru sebulan melahirkan pantang mcm x je sbb xde mak ayah..mertua nun jauh negara lain..sian suami sy kene desak dgn mertua suh hantar duit,anak2 dia yg lain mls nk kje..dh lama kami byk nak pakai duit,cukup2 mkn je..anak dh 2 mmg bt kje rmh sndri je,mmg suami tlg jagakan anak time cuti n balik keje tp tingin jgk mcm org lain yg ada mak ayah tlg jagakan or tgkkan kite…adik beradik sikit pon xtye kite sihat ke tak padahal taw kite dh bersalin,pd suami jela meluah..

Berpantang sendiri, suami tlg sediakan brg2 bertungku, bertangas. suami sendiri tlg urut dan masak mknn pantg selama 10hr..lepas tu ambik alih smbil uruskan anak2 yang lain..Alhamdulillah Allah permudahkan..

skng pantang dengan mak dan adik.alhamdulillah mak.n adik.jaga anak2 sy yg lain..dan tolong masakkn tuk.sy tp.akan.dtg sy rasa nk.upah orng jaga sy dan baby..berurut orng lain

amek cl jg dalam 44 hari 6k ++ masak urut sauna bertungku.. jga baby, mandikan baby, basuh baju ibu berpantang dan baby.. kemas tmpt tidur ibu berpantang.. jadi sy berpantang dengan tenang.

Berpantang sendiri dan suami dpt cuti utk jaga sy 2 minggu Lps dah sy sihat sikit bru suami keje. Siap hire CL utk mengurut. Sy hnya buat keje² yg ringn je. sambil² buat rutin pantang.