Berapa anda sanggup bayar kepada pembantu ketika berpantang?
Voice your Opinion
RM2,500-RM3,000
RM3,000-RM3,500
RM3,500 ke atas
Kurang daripada RM2,500

12530 respon

117 Balas

suami&mak mertua jagakan diri ni bersama2 anak..Allhamdulilah syukur sangat sbb Allah anugerahkan mak mertua&suami yg ikhlas terima&sygkan diri ni..Mungkin doa dari arwah mak masa kita bertungkus lumus jaga dia ulang alik hospital dari sekolah balik rumah amik bas pg hospital jagakan mak yg sakit strok kat hospital..Masa tu pikir nak mak sembuh & kita jaga mak sbb kita syg mak..Tapi mak selalu ckp kesian tgk anak mak susah2 jagakan mak..Sungguh hati ni ikhlas jaga mak sbb sygkan mak ingat lagi mak ckp mak xada apa nak beri tp mak doakan jodoh kau nanti adalah org yg blh jaga kan kau bila mak tak ada lagi..YaAllah sungguh benar kau makbulkan doa mak UTK anaknya..16tahun dah mak pergi Allhamdulilah 3 kali besalin mak mertua jaga betul2 MCM mak sendiri..Xrugi kita berbakti pada org tua sbb kita xtau doa mak yg mana satu Allah makbulkan UTK kebaikkan kita sbg anak❤️

Bayar CL utk seminggu tp nasib xbaik dapat CL indonesia yg pemalas. Buat kerja cincai, urut sikit2 je sampai hari last pon xbyk perubahan dan berkira dr semua aspek. Yang dia tahu suruh sy tambah hari lg dgn dia, cukur rambut baby ambil smpai rm50. Time mengurut, sy on tv, dia pulak yg demand nak tengok sinetron indonesia. Untuk bersauna, dia curi2 potong daun kunyit kt rumah sy smpai xda daun dah, sepatutnya bahan semua disediakan oleh pihak CL 😒 mulut xhabis2 cakap org melayu egois, pdhal dtg sini nk keje dan org kita jugak yg bg keje. 😏 Seminggu lepastu mak sendiri dpt dtg tlg jagakan, sambil tu pgil org berurut utk sengkak rahim. Alhamdulillah akak tu urut okey dan xberkira. 😊

5d ago

Siapa siapa yg cari cl saya recommend cintaibu search la dekat instagram. Saya happy sgt bila cl dtg, agent pun selalu check kalau ada apa apa masalah dgn cl mcm urutan/masakan/jaga baby yg tak kena dimata kita. Harga pun antara yg murah termasuk masakan.

pantang dgn mil.da 30 hari.tapi lps 2 week sy da mandikan baby, jemur baju,basuh bj suma.mil just masak je utk sy.kesian plk tgk mil sbb nak kene tgk kan anak sulung lagi.so x nak susahkan mil kite bagi mil mskkan utk kite & tgkkan anak sulung umur 3thn.baby dari a-z skrg kite uruskan.bljr mandikan baby lps 2week.klu ikutkan x berani jgk.sbb anak sulung dulu mak tlg jg kan.mak settle kan baby dari a-z sampai la baby umur 2 bln.skrg mak ddk jauh so mil la tlg jgkan dlm pantang.tapi cukup la 2 org je.sbb x nak susahkan sape² jg kite dlm pantang.nak hire CL x mampu.

bayar cl utk seminggu..dh blk Dari hosp,mintak masa jaga hari yg ke 7, maknanyer kne jage diri sendiri masa awal pantang..pastu,selalu dtg lmbt,9/10pagi cmtu,kite ngn baby dh siap mndi,dia skip rawatan,baby Pon x sentuh tp dlm pakej termasuk jagaan bayi mndi,tuam bayi..mknn pantang pun x ikut btl2,Ade masa sediakn buah,pastu xdek plk.pastu mndi rebusan daun tu sendiri,dia x tolong Pon..hmmm...dtg rumah pon x teratur,Ade hari dia skip,xpe la,next time kne pilih btl2 cl ni..dpt yg cmni,habis duit jela

2y ago

ye sy pn kena cl mcm tu, dtg sesuka hati jam dia, kdg tgh hari bru dtg. ambil package 44hari tp dh belasan hari bru cancel sbb dah x tahan..bgus lg MIL sndiri yg jaga dan msk pn lbh sedap bebanding masakan cl stiap kali rebus/sup jer..serik dah kena

time pkp ni xbole nak rentas daerah...nak balik kg berpantang.minta kebenaran rentas daerah dkt balai polis.tp polis xbenarkan sbb polis cakap bkn kes kecemasan.terpaksa berpantang sendiri.mujur 10hari en suami cuti dan dia y jaga dan tlg urut sikit.nak ambik tukang urut xberani sbb xtau status kesihatan mereka.so tawakal je urut sendiri,berbengkung dan bertungku.harap bdn bole recovery cepat ni pon dh dekat sebulan.alhamdulliah dipermudahkan urusan berpantang.

upah cl.alhamdulillah pakej berpatutan,bos nya baik dan cl x berkira,masak,urut,jaga ,mandikan baby msak utk umah,pakej sauna tangas smua tip top untuk 7 hari..lepas tu saya smbung pntang sendiri,kadang cuti adik datang dan kwan tolong masak.maklumlah kali kedua s section mmg lain.mse kali pertama ceaser kak.ipo mai dr jauh jaga pntang umah mil.masa bersalin pkpb kite prefer amik dekat je.

sy mak dtg rumah tlg .. tp bila duk dgn mak sy lak x smp ht nak mintak mak buat itu ini... semua sy buat sendiri mak tlg masak je... time suami ada suami yg tlg mandikan baby... kalau x mmg sy wat sendiri lah... hr ke 4 sy dah buat mcm² kemas rumah, basuh kain, mandikan baby semua lah huhuhu... harap sgt² cpt sembuh tkt lak bila ada yg pesan jgn lasak sgt tp sy x smp ht nak suruh mak buat.. mak dah tua..

mak mertua masakkan lauk pantang utk minggu pertama, mandikan baby pagi n ptg. now dah lepas 2 minggu, nak mertua still dtg nak mndikan baby sbb sambil2 dia rindu cucu dia haha. makanan husband beli je skrg ni. tungku buat sendiri, urut dah settle ambik yg 3 hari punya. keje rumah basuh pinggan, basuh baju apa sume tu, hari ke 5 dah boleh buat dah. vacuum n mop je suh husband tlg buat hehe

anak sulung. suami setuju pakej 1800 untuk 2 minggu. buat kerja cincai cincai sejam, balik. kerja cuma cuci kain baby, masakkan ibu makanan sekali, mandikan bby. itu je. dahla beli bahan basah, claim balik tp bila buka peti bahan yang dia claim bayaran tu tak ada pun. ikan tinggal macam tu je tak siang dulu. hari ke 2, terminate. burn depo pun burn lah.

berpantang sendiri. suami dapat paternity leave dan apply work from home seminggu. suami sediakan air mandian, dan jaga anak2 yang lain. makanan pantang mintak tolong kawan masakkan untuk 2 minggu. dapat juga bantu ekonomi kawan tu. upah tukang urut untuk 3 hari. saving sikit2 sebelum bersalin.

3y ago

sehari rm80. bergantung pada tukang urut juga.