Berat badan

Baru-baru ni sy telah menjalani check up di Klinik Desa dan sy dapati berat sy maintain. Adakah sy patut risau? Ada x cara2 utk tambahkan berat badan?

6 Balas

no worries sis klu nurse x ckp pape. mcm sy msa first trimester berat kurang kena checkup tiap 2 minggu. sbb mmg jenis kurus mkn pn berat x Naik. jenuh struggle nk tmbah berat. then da masuk second trimester berat terlebih pulak kena check blood pressure selang sehari utk 2 minggu😪. Ni nk masuk third trimester 50 kg and nurse dah x complain means normal.

hai.. sya pun tgh risau pasal berat badan sya,maintan 72.5kg dri kandungan 3 bulan smpi kandungan ke 6 bulan.. adakah ianya normal? sya risau krn , ini kandungan ke 3 sya.. kandungan pertama dan 2 sya xpernah alami perkara mcm ini.. dan perut sya pun xnmpk mcm mengandung,nmpk mcm org gemuk...

Sy ni dah msuk lima bulan berat maintain kdg turun..nurse pun ta tahu nak buat ap..tpi bila check up baby alhamdulillah sihat..think positive je..Nak2 sy gdm diet control so mmg akn maintain je brat..

takpe sis..jgn risau,sy 1-3bulan berat turun 3kg, masuk 4bulan..berat naik mendadak 😁

3y ago

kita sama 4 bulan berat mendadak skrg dah 5 balance naik lg 1.2kg next appointment minum air gula..😂

kalau saya awal preg brt 69 ...stiap bulan kalau tmbang turun 1kg lbh..

Ok je as long baby naik berat..