Air Ketuban

Baru balik check up Dan doc ckp air ketuban paras nak terlebih iaiti 19.6 cam tu Doc suruh kurang kan karbo n manis.. Ada ke ibu2 punya masalah sama.. Sbb sekarang sy still minum susu enfamama 2x sehari 3scoop tiap kali minum

4 Balas

Jgn mkn buah tembikai sbb buah tu utk bykkan air ketuban, sy da stop mkn buah tu..sbb sy pun nasalah sir ketuban byk..lg pun sy under GDM..umur 42 br nk dpt 1st baby..skrg ni sy follow up dgn Dr pakar hosp serdang..KIV deliver 37-38 weeks, skrg da 35 weeks..kes air ketuban byk😓

5y ago

Minum dlm 1 hr tu 3x😅minum susu farm fresh..kalo xder.. minum susu nespray jer..wajib minum susu setiap hari😁

Td br baca komen2 diorg kt asia parents ni..der yg sm kes mcm puan..diorg cut off terus mkn n minum manis2 ni..jom kite buat..sy der screen short komen tu

Mungkin susu tepung pun manis?

5y ago

Tp sy x der kencing manis

Stakat ni xder apa yg bleh kurangkan air ketuban tu..sy puas google n pernah tanya Dr..bkn sbb kita minum air byk atau dr pemakanan..tp sy tetap control mkn n minum juga..cuma aritu sy mkn buah tembikai byk..bila dpt taw air ketuban byk..sy terus stop..takut effect pd baby