air ketumban

Hye, salam . Ada check up tadi, doc ckp air ketuban kurang. Nanti lps seminggu nk scan balik.. Bahaye ke air ketuban kurang?? Nak tambah air ketuban kene buat ap?? Saya dh 28w3d preg..

31 Balas

saya skrg ni pun air ketuban skit jap tadi doctor dh cll suh ambik surat appointment g hospital .bacaan air ketumban saya naik 8 so sy dgar cam tu sy dh risau ni tgu husband balik jer ni .harap2 air ketumban saya naik balik lah.sbb sy byk minum air masak .semoga allah permudahkn lah urusan sy dan baby dlm perut ni sy skrg dh 36 week 2 day .sy jd cam blur kejap bila dgar doctor kata air ketumban sikit x normal.dan sy harap2 sy x kne tahan wad lah .semoga ank sy sihat2 hendaknya amin2 .

2y ago

Sy pun kena g hospital esok..kk buat 2 kali scan air ketuban makin kurang..29w scan 10cm..baru² ni scan 32w turun 9cm..doktor kk dah buat surat appointment utk esok g hsptl...risau pulak ..tnya pengalaman cousin yg sama mcm sy..katanya kena msok wad (masa tu cousin air ketuban 7cm)n cucuk dexa 4 kali utk matangkan paru²..ghisau

wslm..sy ada pglmn air ktubn kurg jgk strt 25w..rpt blk 28w..tgal 1cm je..lps smgu doc uat dtail scan npe afi mkin krg..rupany bby sy abnorml..bby xdaq kdney n bldder..alhmdullilah sy dpt jgk tgk ank syurga sy wlpn 2jm..35w sy dh trun tnda ktubn drah cntrction 13jam alhmdullilah bslin dgn norml ank frst 1.65kg je..Alfatihah(dibaca)

3y ago

MasyaAllah... Syukur. Tahniah sis...

Risiko baby lemas..saya pn air ketuban kurang tp masa tu dh 39w nk msuk 40w dh...so kne admit hospital terus n induce paksa beranak.. tepat² keluar ikut due alhamdulillah.. semoga dipermudah kan urusan sis... Pantau pergerakan baby sementara nk repeat checkup nanti..💪

9mo ago

berapa bacaan air ketuban awak masa 39w Tu?

Nty anak lemas klo air ketuban kurang n xtw efek ape ble besar nty mcm ank abg ipar 9thun efek buah pinggang.. kene oprte pakai tube skrng.... Sllu Minum air anugerah, minum air bnyk.. makan mknan yg berkhasiat.. xleh mknn segera..

5y ago

Insyallah...

Bahaya sis kalau air ketuban kurang. Takut baby lemas. Sis boleh ikhtiar makan tembikai dan minum air kelapa muda. Semoga dipermudahkan urusan ye sis. Allahumma Aamiin

bahaya air tuban kurang..adik ipar saya air tuban kurang trus emencyg cezer nk slamatkan bby tapi malangya bby hnya idup shari sbb 7 bulan 600g je..

sangat² la bahaya sis , saya cadang kan makan buah buahan seperti tembikai atau minum air barli suam..

skrg sy prgnant ank no 4 firstime kene macm ni ade je dugaan org mengandung ni mase ank first second and third x de lak kne cam ni doa2 kn sy sis

Sye pown pnhh air ktbn krng..mse ank kedua..dkt sbln duk hsptl ngn bby kecikk..air klpe ngn air tmbikaii sye amal kn..tp alhmdulillah

kalau air ketuban kurang, kena tahan ward sampai bersalin ka? wktu dlm ward doc masuk air dulu ke or terus emergncy ceaser? 32 weeks

2y ago

Berapa weeks?