sesak nafas

Baru 10 week sesak nafas smpai mengalir air mata mse nak trik nafas??.. sangat la tak selesa. Ad tips utk legakn sesak nafas ni?

6 Balas

sama mcm sy sampai kan trimester pon masih jd.. sampaikan doktor kk cek denyutan nadi yg lekap kat satu badan.. tapi doktor ckp normal.. yg penting masa tdur kne tinggikan bantal dkepala dan kaki.. sy tk selesa tdo mngiring jd sy tdo tlentang dgn tinggikan bantal.. lagi satu elakkan mknn yg berangin.. mngkin bdn tak tahan.. sebb tu cepat rasa sesak nafas.. yg penting air masak kne byk kan minum..

4y ago

Ya sis tido telentang tak bagus utk baby. Baik tido mengiring kiri

Cuba amalkan minum air suam je selalu. Suam panas. Sbb suam panas boleh hilangkan angin dalam perut. Lepas minum sendawa kentut okay la untuk membantu kita dari rasa terlalu susah bernafas sbb bloating

Ada sejarah asma ke? Family ke? Cuba cari teknik pernafasan yg betul. Buka youtube cari breathing techniques tapi klau rasa tak boleh control elok pergi hospital je.

Pergi hospital bahagian EPAU/PAC sis, saya ingat gynae saya pesan rasa ada yang abnormal, cepat2 pergi. #10w

Ibu ibu yang ada tips boleh la share dengan sis ni. Semoga bertabah dan kuat semangat ye! 💪🏻

ya sama ..malam selalu nya start sesak nafas