soalan

bahaya x buat baby kalau kuat makan pedas and masam saya muntah2 kalaau makan makanan terutama nasi buah pun xnak masuk. tapi kalau makanan yg berunsur masam and pedas makan smpai kenyang xmuntah. saya skrg slalu makan benda bercili asam laksa. asam pedas yg berunsur pedas and masam je saya makan dan saya minum air soya sbb susu untuk ibu mengandung xmasuk. risau pulak ngan baby xda vitamin asid folat

2 Balas

Makanan apa pun klau kita ambik berlebihan memang ada je effect tak elok. Kerap mkn pedas tak elok utk usus jugak, takut lama2 usus nipis. Lagi pun khasiat pun kurang. Mkn masam pun sama berasid. Pendek kata berpada-pada la nak amalkan. Boleh try & error mknan lain yh berkhasiat..

makanan yg masam dan pedas ni effect kat baby bahaya sis .. kena kurangkan .. x dpt mkan nsi dgn buah , mkan roti .. mnum susu everyday atau fernleaf ke kalau x dpt mnum susu ibu mengandung tu ..