Bahaya atau tidak ibu mengandung keluar pada waktu lewat malam?
Voice your Opinion
Bahaya
Tidak

8968 respon

28 Balas

Sebaiknya duduk rumah pada waktu malam...sy selalu dipesan oleh mak dan adik kpd almarhumah MIL, jangan balik lewat sngat kalau keluar malam (selalunya hari Ahad akan ke rumah adik MIL)..tp stiap ahad tu la yg akan blik lewat dri rumah adik MIL tu😅,lps balik mmg akan cuci kaki, ambil wuduk,baca Alquran dan berdoa..smga anak2 kita smua dilindungi aameen aameen

masa mngadungkn anak pertama dulu.. sya berniaga waktu mln tiap2 mln berembun .. masuk bln puasa niaga jugak .. balik pkul 2@3 pagi.. pukul 4 sahur... tapi alhamdulillah.. masa nk lahirkan ank sulung dpermudahkan.. mln niaga esok pagi dh bersalin.. skrang ank sulong nk masuk 4tahun dah....

bagi sayalah xbahaya sbb ada sesetengah wanita suka ambik angin malam ada yg suka keluar waktu pagi dan ada setengah wanita keluar waktu petang..tpi Stu je kita keluar bila2 pon kena pandai jga diri dan jaga kandungan ..

ada ke yg kerja f&b dkt sini.. korang pregnant kerja balik sampai pukul berapa? dan dah berapa bulan pregnant skrg? adakah korang larat sampai nk dkt tarikh due? yela kita kan kerja berdiri dan aktif berjalan 🥺harap ada yg dpt share pendapat atau pengalaman

kalau keluar malam satu takut benda tak elok ikut balik sebab perut ibu mengandung ni wangi banyak benda suka dan kedua bahaya sebab luar tu banyak penjenayah dan last tak elok untuk kesihatan ibu mengandung !!!

kalau keluar saje² lepak, better duduk je dlm rumah. kalau keluar ada sebab contoh beli barang ke apa takde masalah. yg penting keluar dan balik baca doa pelindung. InshaAllah Allah sebaik baik pelindung.

better elakkn jika tiada keperluan, dlm dunia ni kita berkongsi hidup dgn manusia haiwan dan mahluk ghaib iaitu syaitan jin iblis, jika perlu keluar bekalkn diri dgn doa mengikut agama dan kepercayaan masing2.. take ye semua

Waktu rehat, rehatlah. Tidurrr... Syukur saya tidur waktu malam. Nikmatinya. Kita pun tak tahu apa jadi akan datang setelah melahirkan, membesarkan anak nanti. Moga dipermudahkan 🤲🌻

Ade pro n kontra. Dr sudut agama islam tdk berapa elok utk ibu dn kandungan takut gangguan. Tp ape2 pun ikhtiar dgn berdoa. Yg mne boleh elak.

Yg pntg pndai jg kselamatan..sy time mngndung suka kluar mlm..rasa tenang n suka dgn embun2 mlm😂😂suka tgo lmpu² d jln raya..tgo kereta limpas.. #TAPactiveusers