Keputihan.

Bahaya tak keputihan ni? Nak kata banyak tu tak la sangat. Tak ada rasa gatal2 dan tak berbau. Boleh di anggap normal tak?

6 Balas

ok tu normal je,mungkin di sebabkan hormon dlm bdn kita,klu keputihan tu klur bnyk dan rasa gatal dan ada berbau..kena pergi jumpa doktor..takut ada jangkitan kuman..MCM saya hari tu 21.9 jumpa nurse KK,Sya ckp keputihan bnyk klur..nurse suruh pergi jumpa doktor.. doktr akan buat ujian hvs.. pernah buat tak yng masuk muncung itik dlm kemaluan tu..lpas saya buat ujian hvs tu, doktor ckp tngok bawah kemaluan ada luka² kecik dan ambik simple hntr dkt makmal takut saya kena jangkitan kuman atau kena kanser bawah kemaluan..skrng tngh tnggu keputusan harap saya tak ada apa apa..

2y ago

klu tak gatal,tak berbau..klu ada keputihan berlainan warna kena bgi thu doctor jugk..

walaupun xberbau / bertukar warna.. Klau keputihan tu terlalu byk . boleh buat hvs test utk check sama ada gbs atau tak. Sbb ade sesetengah ibu gbs ni keputihan xbertukar warna & xberbau pun.. Lebih baik mntk advice nurse@doc incas awak..

2y ago

ya betul sis ... sy ada keputihan .. x terlalu banyak .. tak berbau tak gatal2 ... tp sebabkn risau sy minta buat test jugak ... +ve gbs ....

yes, bahaya pada waktu pregnant ni. tak normal, bila berbau, gatal, warna mcm kehijauan. kalau merisaukan, minta je advice doc @ nurse. banyakkan minum plain water, makan yogurt natural ok juga.

2y ago

pantau je kay. sama sama ❤️

klau xda rsa gatal,or berbau msih normal sis...klau xbertukar wrna itu masih normal.. klau lain dr tue itu xnormal trus kena jumpa dktar,nti dktar akan bg ubat utk kpthan..

2y ago

Okey sis, terima kasih ❤️

Keputihan msa pregnant ni normal bila dia putih xberbau,,yg xnormal bila berwarna hijau berbau dan gatal

sy hri tu keputihan warna putih susu dokter kata biasanya klu warna mcm tu ad kulat.. so dokter bgi ubt..

2y ago

sy pun wrna putih susu ... tak gatal tak berbau ... tp sbbkn risau sy buat test jugak ... dapat result +gbs ...