Cirit-birit masa hamil

Bahaya tak kalau cirit-birit masa hamil? Kandungan 23 minggu.. Saya risau ni..

10 Balas

Saya baru 3mggu lepas kena cirit, rasa diri tu kuat je, tp doc kata kurang air, dah masuk kan sebag air still kurang, Last2 masuk zon kuning.. Jantung laju je.. Alhamdulillah dah masuk kn 3bag setgh br bdn rasa OK.. Masa tu 25mggu.. Kena minum air n mkn sikit sis, moga cepat sembuh

Saya dh kena sis minggu lepas masa kndungan 23minggu juga. Ada pergi klinik sbb risau, tp doktor ckap tak apa, tak serius tp kalau blarutan boleh jumpa doktor la sis, mereka akan bagi ubat.

Tak bahaya sis unless dia berlarutan and kerap sgt cirit birit. Yang tu mmg kena rujuk doktor. Nanti dia bgai ubat selamt untuk ibu hamil makan

Nak kata bahaya tu tak pasti but if selalu sgt cirit birit better jumpa doktor. Takut dia bagi effect dekat baby ke apa

saya pun pernah kena dalam 2 3 hari macam tu. tak lama lagi elok lah tu, kalau berterusan bagitau nurse time checkup

Tak pun rasanya.. Kena lebihkan minum air kosong..Buah -buah pun kena makan dan mudahkan penghadaman..

Sis, kalau teruk pergi jumpa doktor ya. Takut ada apa-apa jadi dekat bby. Jangan anggap benda remeh..

Hmm selalu tak cirit birit? if tak then ok je rasanya. Kena banyak minum air, buah-buah n sayuran

kalau berlarutan cirit-birit ni better jumpa doktor lah sis nanti dia bagi ubat

sya pernah sekali msa kandungan lingkungan 20minggu juga..