Adakah anda tahu susu formula yang dicairkan berbahaya untuk bayi anda?
Voice your Opinion
Ya, saya tahu
Tidak, saya tidak tahu

4483 respon

19 Balas

Saya penah tengok video proses baby minum susu, tak silap saya beby nak minum susu tu sempit. Sebab dokter tak bagi baby minum air masak. Itu apa yang saya tahu, kalau salah tolong bagi tahu yee. Ni saya tengok dari video

3y ago

doktor mmg x akan bagi baby umur bawah 6 bulan minum air masak.

pada saranan doctor x perlu cair kn susu baby tp bla tgk pde keadaan bby kdg ade yg smblt. .jd krg kn susu tepung .sbb kalo kte cair kn. .nutrisi pde susu hilang. .itu ape yg doctr ckp pde sye

susu ank 4 oz = 4 sudu .. tp nurse suruh sy kurgkan 4 oz = 3 sudu jika ank sembelit .. nurse kata jgn smpai kurgkn 2 sudu sbb takut nutrisi susu hilang ..

Xtahu sbb xpna terfikir nk wt😅..ank pon nyusu bdn dr baby..laa ni dh 2 thun

Kurg jelas . Mohon pencerahan . mksudnya susu dibekukan lpastu dicairkn ? 😅

4y ago

Susu yg dikurangkan dari jumlah yg sepatutnya. Cnth sepatutnya guna 3 sudu utk sebotol, tp cuma letak 1-2 sudu utk sebotol

Tahu...memang ada dinyatakan dlm kotak susu fm..bahaya..

selama ni..just follow instruction. 1 scoop 1oz air.

Dicairkan? Maksudnye? Sye dok fhm.

eh saya baru tahu

Yea.. i know.