Bagaimana ibu bahagikan masa dengan anak dan suami?

Info lanjut: <a href='https://my.theasianparent.com/tips-perkahwinan-bahagia-lepas-ada-anak' target='_blank' >https://my.theasianparent.com/tips-perkahwinan-bahagia-lepas-ada-anak</a>
Select multiple options
Mebuat jadual untuk aktiviti harian
Tak menang tangan
Boleh sharekan tips?

327 respon

5 Balas

nak kata jadual tu tak jugak pagi2 lepas hantar anak2 ke sekolah, settlekan kerja2 rumah, then saya akan me time. p shopping ka, makan minum tengok movie sorang2, apa2 activity yang nak buat sorang2 atau hang out dengan kawan. bila anak2 balik sekolah spend time dengan anak2. dengan suami selalunya sebelum tidur, borak2 apa yang berlaku sepanjang hari, apa anak2 buat, suami cerita hal di tempat kerja dia... tu jaa... bukan masa untuk suami dan anak2 ja penting, masa untuk diri sendiri lagi penting.

tetapkan jadual bila nak luangkan masa utk anak sorang, suami sorang dan satu keluarga.. tanggungjawab & kasih sayang harus seimbang

Tak menang tangan

buat jadual