Nak pujuk anak

Bagaimana nak pujuk anak, agar tinggal bersama ibu bapanya nya... Sebelum covid PKP (3 tahun) anak tinggal bersama nenek.. Umur anak skrg 4tahun..

1 Balas

Hi mommy. Maaf saya takda pengalaman. Tapi saya ada anak buah yang mak saya jaga dari 5 bulan sampai 7 tahun. Memang dia manja dengan nenek nya. Dan nampak dia susah nak berpisah dengan nenek nya. Saya mampu cadangkan mommy minta nenek nya yang pujuk kan atau mommy juga boleh cuba pujuk sendiri. Mommy boleh pujuk melalui ucapan sayang pada anak tu, cakap mommy nak jaga anak tu sendiri. Mungkin anak tu akan makan masa kalau nak berpisah dengan nenek nya. Tapi tak salah kalau mommy mencuba tunjukkan mommy bersungguh nak jaga sendiri anak tu. Moga dipermudahkan ya mommy.