Pendidikan anak

Boleh bagi pendapat tak umur berapa kita patut mula mendidik anak pasal moral dan akhlak pada anak-anak? Saya belum dikurniakan rezeki hanya menumpang anak adik ipar. Budak baru 4 tahun tapi di juntalnya kepala disepaknya pipi saya walaupun saya tak buat apa-apa. Saya sangat sedih, kecewa dan marah. Faham dia masih budak tapi saya tetap marah. Ibu bapanya lepas tangan sepenuhnya diserahkan kepada mertua saya utk menjaga. Saya yg hanya menumpang tinggal bersama mertua menolong menjaga bersama.

1 Balas

Sejak lahir lagi. Kanak-kanak banyak belajar daripada pemerhatian. Setiap peringkat umur ada pendekatan yg berbeza