Bawah umur melahirkan baby

Mau tanya klau bawah umur 16 tahun ke klinik bawah anty bolehkh?sbb sya prgnt 3 bulan tapi belum ada surat khwin..sya tdak tinggal bersama ibubpa sya..#bantusharing #ingintahu #firstbaby #seriusnanya #jangandibully

7 Balas

saya tak boleh bawak selain parent , diorang nak jgk mak bapak , bru la deme bukak kan buku pink , skg sy 16 jgk tgh mengandung 5 bulan . diorang takkan berani bt apa2 selagi takde persetujuan mak ayah kita , kecuali ada sebb sebb tertentu bru boleh takde mak ayah

3y ago

takde surat kahwin .

saya pernah terjumpa sorg bawah umur masa buat buku pink . masa tu kt poliklinik. maybe staff ok jak kot. yang ikut prmpuan tu adalah abg ipar dia bkan parent. so dorg benarkn juga.

Bole je sis.. Mcm kk kt tmpat sy x mintak ape2 document pun mase bkk buku pink.. Cuma nnti kt buku pink tu kne isi details suami..

depends on klinik sis. Sbb ada kes yg pihak klinik nak ibu bapa kandung y hadir bersma.

InshaAllah boleh sis.. Cepat2 g buka buku ye... Kesian baby kt dlm klu lmbt2, dh 3bln tu..

3y ago

yee dah buka dh😊😊😊

bole kot . tp make sure ad wariss

wajib ade parents .... tu je...