underweight tapi ada potensi GDM ??

Bacaan sebelum minum air gula 4.9..selepas minum 7.7...sgt2 hampirrrrrrrr , kalau 7.8 mmg xnormal dh? patutla berat naik smpai 5kg dlm ms sebulan..sy ibu underweight..berat hanya 38kg ms booking, dan skrg 3bulan 45kg ? xtau nak buat apa, nt jumpa doktor , mesti kena repeat semula utk kdua kali..huhu.. **Sblm puasa smlm jam10, sy mkn roti wholemeal 2keping dgn air milo+susu pekat manis, then mkn ubat dgn air lemon sunquick tanpa gula..jam930..adakah tu yg mempengaruhi gula sy tinggi eh? ?‍♀

1 Balas

Sebaiknya kalau nak cek gula keesokan harinya, puasa la minum manis 3 hari sebelum..

4y ago

Haa tu lah..dorg ckp bdn kurus tp sebaliknya 😅 nt klau doc suruh mnum lg utk kali kdua. Mmg puasa la minum manis semua tu seminggu sblm. Risau juga kalau GDM. 😟