underweight

hai nk tanya, ad tak ibu2 yg underweight masa pregnant n nurse suruh jumpa pakar pemakanan, ada tak ibu2 yg ada pengalaman? blh share2 sikit.. sy sblm ni berat dlm 38, alahan truk n slera mkn berkrg smpai trun 36kg.. skrg dh slera sikit mkn tp berat xnaik2 lg..huhu #11weeks #bantusharing #firstbaby

1 Balas

sy sblum mgndung 36kg...alhan pun teruk nasi mmg x blh nk masuk lasung, so sy mkn oat n buah2 je n bila mlm suami paksa juga mkn nasi wlaupun 2-3 mulut, kdang muntah balik...sy nasihatkn sis ambl je apa2 mknan y blh naikkn berat badan to, ksiang kat baby klau sis x mkn, sis plukn tenaga...sy dlu pun mkn sbb ksiang n risaukn baby dlm perut

4y ago

wc...x apa mkn sikit...cuma kerapkn waktu mkn to, jadikn "kunyah²" to sbgai hobi, moga awk n baby sntiasa sihat