Turun bacaan gula.

Hai mommies. Macam mana nk turunkan bacaan gula ya. Gula sy sblm minum air gula 5.3 doc kata sepatutnya 5.1 lepas minum air gula terus naik 9.3 risau nyer la yg tersangat2. Sehari sblm test gula saya mmg mkn and mcm2. Roti canai, kuah kacang, air milo, teh ais bagai.. ada tips tak...

1 Balas

nanti doc akan suh sis jmpe pakar pemakanan dlu utk ajar cara diet atau makan yg betul supaya gula trkawal, lepas tu depa akan suh buat bsp utk cek berkesan ke x sis kawal gula tu.. klu 2-3x depa bagi peluang buat bsp, bacaan sis tetap tggi, maknanya sis perlukan insulin utk kawal gula, klu gula x trkawal, sgt berbahaya utk beby..so, ikut jek cara pemakanan yg yg pakar ajar nnti.. :) n klu boleh hindarilah benda manis dan gulaa..huhu