Baby X gerak

Baby x gerak dri jam 2ptg smlm...pagi ini pegi KKIA..dktr scan heart beat ada tp x bergerak..hantar masuk wad utk pantau 24hr..ada x IBU2 kes mcm sy..Risau..baby 1st

Baby X gerak
23 Balas

Masa saya pregnant baby tkgerak Dari pagi terus bgi tau Dr .terus Dr call tmph katil naik ambls terus msuk labor room.Dr pecah kn air ketumbr mula rasa sakit teramat ii .bapa minit Dr cek buka 4 cm pstu 6cm .3 jam jugk lpstu baby Dh keluar tekanan jntug rendh Tiba ii okey Alhamdulillah allah pemudahkn saya bersalin .tpi mula ii tu saya tktahu teran abis kena marah

Bfore sya bersalin pon cmtu 2hari kurang gerakkan Hari ke2 g klinik mmg klinik I lah then bgtau dctr pastu check jantung baby ok just gerakkan kurang then terus kena hantar ambulance g hospital 5hari pantau last2 masuk belon paksa beranak 39w/3d sya bersalin paksa alhamdulillah baby sihat je.

Sy punya pengalaman yg sama waktu kandungan berusia 36 mgu 3 hr..tp bila bt scan doc trus plan czer emangency.. Tkt risiko baby meninggal dlm perut.. 31.3.2020@1330h selamat melahirkan baby boy seberat 3.09kg... Alhamdullilah... Semua nya dh selamat... Skrg baby dh 10day

4y ago

Oo... Bby bert ok tkpe.... Sy skrg ni br 35w 5d... Skrg ni da sakit pinggng sy..... Smua serba tk kena plk ha.. ..bby gerk

Masa sy pregnant anak 1st dlu pun mcm tu jgk , tp masa tu kandungan sy dh 38w . Ptg tu sy terus g hospital doctor scan tgk air ketuban dh kurang . Esok tu induce 2 hari lps tu terus sy bersalin 😅 Semoga urusan puan dan baby dipermudahkan . Aamiin .

Awk pasangkan surah2 kt bby.. Sambil baring mengiring.. Usap perut.. Sambil sembang gn bby.. Sebab kalau mcm sy bnyk gerak, bby sy tak bnyk gerak.. Bila baring, dia punya ninja tak ingat.. Hehehe.. Semoga awk dipermudahkan segala urusan.. Aminn.. 😍

Next time klu brlaku lg..sis try letak ais dkt ats perut..nti dia.gerak..ms.sy dlu letak air ats perut..nmpk bby gerak2.. 😂😂😂sbb puas mikir cmne nk tgk dia gerak..klu duk snyp je.. even dh puk2 slow ..

4y ago

😅😅dia sje je wat mommies dia risau ea bby.....aish bby...lum kluar lg..dh cerdik..hehe.....dia nk g jln2 le tu...sbb since pkp ni kne duk umh je..dia nk kluar g round naik ambulance plak..😂😂..jg dri bebaik ea sis..mg Allah sntiasa jg sis n bby...dan d pmudahkn segala urusan..Allahuma aamiin

Mcm syaa aritu , 30weeks bby xgerak 6ptg .. Esok tu trus g hospital .. tp scan baby ok je , dktr goyang²kan perut .. Alhamdulillah smpai skrg baby aktif bgerak .. Skrg ni dh 37weeks 😁

Dh brp minggu tu. Dulu saya pn sama,baby x gerak tp ada jantung berdegup. Rupanya baby tido. Kena duk kat wad 4 hari pantau baby. Masa tu dh 37 minggu. Semoga baby awak sihat2 saje..

Cuba usap2 perut n berckp ngan dia ke. Saya pernah alami time tu dah msk 37 weeks. Risau smpai otw balik rmh dlm kete pegang perut n berckp ngan dia.. alhamdulillah dia respons.

4y ago

Dia nak jalan2..dah boring duk rumah asyik masak katanya..

Sye masa ank first dia besar bila dia gerak sikit kita dh terasa , lpas dia tak gerak sye tekan² letak lampu dekt perut , suruh suami main perut