Gerakan baby

Hi semua ,sya preggy mom 28weeks 5days sejak smlm baby sya x berapa kerap nak bergerak .. ada satu masa tu smpi 3 jm dia x gerak .. sya kacau2 perut tp x bergerak malah dia mengeras .. but kicking ckup 10x jgak la cuma sya risau 😔ad x sama mcm sya?

4 Balas

asalkan dlm 12hrs ckup 10 kicks, xpa. sbb baby kdg2 tidur. pattern dia kta x biasa lagi. nnt dh 32wks ke atas, baru kta tau patterns kicking dia

1y ago

tq sis 😘

selagi cukup tak apa, cuma perhatikan je gerakan tu . kalau risau boleh terus ke PAC ( kecemasan bahagian ibu dan anak )

1y ago

ye sis .. hari ni pun mcm slow je pergerakan baby , harap2 ckup la 10x tuk hari ni ..kalau tak esok sya akan ke PAC , makasi ye

Sama sis cam Saya . 28 mgu juga. Baby active lambt cikit,ye tidur kot😂 tpi cukup 10x.

1y ago

kan sis ..risau jgak tp husband Kate , if smpi 24jam memang x gerak jgak baru p PAC , mak sye kata baby ni ,kalau kita aktif or kita demam memng kit x rasa dia gerak aktif

sama dengan sye 28 weeks 2days..kurg gerak..sye pun risau jugak🥺

1y ago

kn sis .. kite ni walau da pernah mengandung tp setiap drpd mereka x sama , mcm sya even yg ni anak ke7 pun still risau sbb yg 6 tu x pernah mcm ni .. tp mak sye kata maybe 6g lain sblm2 ni sya kerja ,so x terasa sngt .. da dok uma ni baru rasa sngt pergerakan baby ti