Baby Sleep Routine

My baby just turn 7 months old. Skrg dy susah nk tidur malam. Dari dlm pantang smpai umur 5 bln dy sgt well behave dan setiap malam dy tdo mcm kita tdo pkul 10.00/11.00 pm. bgun pkul 4.00/5.00 am. utk breast feed then tdur balik smpai 8.00 am. But now, mlm dy susah nak tdo. Kalau dilayankan smpai subuh dy boleh main. Ada suggestion x mcm mana nak disiplinkan waktu tdur dy? Ada any specific routine yang sy boleh follow?

1 Balas

Siang tido mcm mana pulak? Takut terlebih tido siang.

5y ago

Day time ad few naps. Biasa lepas bgun pkul 7.00, main, mandi, mkn dy nap pkul 10:00 smpai 12:00. Then bgun dlm pkul 2.00 nap lagi ont to two hrs lps tu main smpai mndi ptg. Mlm pkul 8.00 smpai 10:00 dy akan nap lagi. Lps tu dy segar n nak main smpai 2:00 le 3:00 am. Sometimes berlanjutan smpai 4:00 am.