Mintak suggest kan susu fm untuk baby yg sembelit

Baby sye hri ni dh 35hari.. masa bru lahir sye bg enfalac sebb nk turun kan jaudise.. bila jaudise dh hilng..saya bg fm s26.. sbb x mampu nk bg enfalac mahal sngt.. lepas tukar fm s26 baby terus sembelit bila nk berak tu jenuh meneran nagis dulu baru boleh berak..sya tukar pulak fm duchbaby tapi sama jugak... Selalu hari2 berak tapi sekrg pyh nk berak.. boleh suggest x susu fm apa yg patut saya tukar ..

1 Balas

susu kambing ok.... kerihome atau sb1. anak sy minum anmum pastu mcm sembelit... trus tukar susu kambing... alhamdulillah ok je....

3y ago

doc jgk bgtau yg kandungan mineral susu lembu lebih hampir dgn susu ibu berbanding kandungan mineral dr susu kambing..sekarang alhamdulillah baby sy fully fm dan sihat.sawan xde jd lg dah ..seharitu je jadi nye..huhu..masih lg on medication utk kalsium dan vitD tp dgn dos yg makin dikurangkan..still follow up hospital utk pemantauan takut baby jd masalah penyakit riket disebabkan kurang kalsium tu..