Susu fm ap yg sesuai untuk baby sembelit

Hai, sy nak tanya susu ap ye yg sesuai untuk baby sembelit...dh byk sy try susu .. First dulu bg lactogen,mula2 okay then jd 2hri bru berak, lepas mcm nk sembelit.sy tukar ke dutchbaby berak okay tp baby berkahak pulak.. Tukar ke s26,lepas kotak ke 3, sembelit teruk. Sy bg similac intell pro tu pun sama, najis keras jgk.. Tukar ke dutch baby sama mcm haritu, berak okay tp berkahak.bg dupro kejap.. Skrg bg aptamil kotak kedua td berak bercampur najis lembut & keras.. Mnanggis jgk nk berak td.. Tlg bantu sy, sy dh pening... Susu badan sy xbyk, sy pam pun dpt bg satu botol je sehari.. Baby dh kearah full fm..skrg Baby akan berak 3/4hari tp perut xkeras, baby pun okay je ceria...cuma masa nk berak tu je la menanggis...tlg bantu sy #firstbaby #pleasehelp

3 Balas

Hi mommy. Anak saya pun ada masa asyik meneran sembelit dan texture keras juga. Suami try beli Novalac walaupun susu bf bagi juga. Tapi kena tengok kalau sesuai ke tak pada baby mommy. Ambil sample dulu ke. Takut baby mommy tak sesuai pula.

sama sy pon tgh alami bnd ni..baby sembelit😭😭 2-3 hari bru berak tu pon sembelit

Try frisolac comfort.