Baby Semakin Rasa Kurang Berat Badan

Baby sya umur 16 hari.. Full bf.. Tapi masalahnya baby saya macam semakin kurus.. Dah try bagi bf sampai susu kosong (hindmilk) tapi tgok baby dan rasa makin ringan pula.. Tolong dulu kenapa bole macam ni? Minggu depan dia bertimbang takut pula nurse akan cakap beratnya kurang.. Huhu

2 Balas

Nanti timbang dulu, confirmkan baby betul-betul makin ringan atau boleh jadi perasaan mommy saja. Teruskan breastfeed, mommy makan yg sihat dan berkhasiat.

5y ago

Tq sis kasi semangat... Mudahan sya terus kuat utk bf baby sya

Biasa baby kalau 10 hari tu memang berat badan akan berkurang sikit daripada dia lahir dlu. Tapi nanti, in shaa Allah dia akan naik balik lepas 20 hari.