baby selalu tersumbt hidung demam turun naik

Baby sy slalu tersumbat hidung.. Biasenye mlm.. Bru2 nie dye batuk berkahak selsema n demam.. Smlm bru dischrge wad.. Dr mntk monitor di rumah.. Bleh share cara2 n elak hidung tersumbat n demam berpnjngn

1 Balas

Hi sis..sy sapukan anak sy dengan mamz spray sis..bila berkahak bile sapu di dada, betis, tapak kaki n ubun2 dia pasti akan muntah kahak ataupn kahak kluar ikut najis dia. Kalau selsema sy akan pastikan hingus ank disedut dgn alat pnyedut slpas spray sterimer..kalau nk tido sy slalu potong bawang letak di penjuru katil petua org dlu2..tpi ade gnanya jgk berkesan..alhamdulillah ank saya susah nk sakit dmam lepas pkai mamz ni..time mandi lak sy mandikan dgn air lemon pure @ sabun lemon...insyaAllah berkesan..selagi boleh ikhtiar utk ank smua sy buat...pastikan persekitaran kita bersih...tu je... semoga anak sis cepat baik dan ceria selalu...