hidung tersumbat

hai nak tanya ada tak sesiapa pregnant hidung tersumbat? saya dh buat test covid negative tp still selsema n hidung tersumbat ada petua nak hilang tak?

11 Balas

Saya punn sama , mlm jer tkleh nk tdo sbb hidung trsumbat teruk sgt nk pkai inhaler takut 🥲 tk tahan sgt saya sapu minyak yu yee tu pun tk lega2 lagi 🥲 saya bersin pun terlmpau kerap 😭

2y ago

samelah.. hidup sumbat ..sjk prggy ni asyik bersin je.. sampai tahan perut bagai hhahha

sama dgn saya.. dia dtg time sebelum kita nk tido. saya akan sapu minyak angin fresh care tu kat hidung atau hidu kepala botol jer... sampai laa terlelap

2y ago

tapi sy lain.. dia tersumbat bila sy bangun tido.. suami pun ikut tersumbat hahahahaha...

saya pon sekarang tengah kene mcm ni.. pagi bersin teruk.. pastu tersumbat.. kalau malam tido lagi la.. memang bernafas guna mulut je..

sama la sya sis, sy pun selesma, hidung sumbat dah jumpa dr. kenak bagi ubat batuk dgn cair kn kan kahak jak. minum tiap mlm

Tak ada petua sis, saya pun sllu bergitu, selsema n hidung tersumbat, kalau saya malam je akan rasa nk demam. 😅

Saya igt saya sorgje kena mcmtu 😅 sama mcm saya sis, selalu bersin2 hidung tersumbat. Penat bernafas pkai mulut errr

2y ago

berapa lama awak kne selsema hidung trsumbat?

huhu sy tgh alami, baru 13w pregnant dah beberapa kali hidung sumbat n batuk2. seksa rasa mcm x cukup nafas 😂

2y ago

ada sis, sy p farmasi minta ubat batuk yg sesuai utk ibu pregnant. sy minum time betul2 sy batuk x berenti, alhamdulillah lama2 lega dah.

satu lagi tip, yang saya buat.... time nak tido bantal bagi tinggi macam kita nak menyandar

Ada ubat selesema utk ibu mengandung try , jumpa doktor dulu utk lebih lanjut

Sama la. Selalu bersin bersin pastu time nak tido hidung tersumbat