Demam Batuk & Selsema

Skrg pregnant 14w demam batuk & selsema. Paling xselesa bila selsema ni. Ada tips tak nk bg cepat sembuh. Hidung tersumbat, rimas. Risau juga dengan baby dlm peyut ni

4 Balas

Saya pon smpai 17weeks masih batuk n selsema. Sbb tu masa preggy bdan rentan terdedah sgn penyakti, kena basuh tgn sllu n jga kebersihan. Kes sy pula terjangkit dgn anak anak buah yg dibawa ke taska and ipar . try makan madu n lemon ltk dlm air suam. kena tau bdan kita mcm mne, sy tkleh mnum air suam sbb tonsil akan darah . Sy try mnum air halia potong n rebus. Mnum suam.. nanti keluar kahak2. masa tidur tinggikan bantal kepala, insyaallah ok.

8mo ago

Thanks sis. Skrg ni rasa badan cepat betul lemah & senang jangkit. Thanks for the tips. Saya ikhtiar sebab makan ubat pun xjalan, dosage for preg lady rendah

kalau batuk , try amik madu sesudu pastu perah limau nipis sikit . makan time pagi masa perut kosong . insha allah brkesan

Loratadine 10mg…sehari sekali.. Sy selsema & batuk jugak.. Yg tu je kk bagi 😂

pergi klinik, ambil ubat. bgtau tgh pregnant

8mo ago

Dah sis, ambil masa nak jalan ubat. Sbb dosage paling rendah. At the same time ikhtiar cara lain