Bayi sukar tidur malam

Macam mana nak handle kalau bayi newborn susah nak tidur malam tapi kalau siang sangat lena.

1 Balas

normal.. mmang bgtu.. semua bayi mmang bgtu.. jd kita ibu ayah nk x nk terpaksa berkorbanlh waktu tidur.. dh x blh dpat tidur yg lena mcm dulu blk.. anak sy pun mcm tu jgk masa newborn mmang kdg² kita jd emosi tp lama² dh terbiasa bersengkang mata mlm² sbb anak x nk tidur mlm.. skrg umur dia 2 bulan lebih baru dia tidur mlm.. cuma kejut untuk susu jelh.. tp siang plk dia tidur kjap² 😁 awak blh ajar dia bila siang tidur di ruang tamu buka pintu bg cahaya luar masuk.. bila mlm tutup lampu tp jgn gelap semua bg jugk ada nmpak cahaya lampu untuk mudh bg dia susu.. dia masih terbawa bawa lg kehidupn alam rahim yg sentiasa bergelap.. sbb itu dia x reti bezakn mana siang mana mlm..

2y ago

Terima kasih 🥰