4 month 28 weeks baby

Anak saya 8hb ni baru genap 5 bulan. Tapi dia dah start nak makan, boleh ke saya beri bubur kosong?

4 Balas

disarankan tunggu sampai baby 6 bulan puan. sebab sistem pencernaan baby belum lengkap. takut ada masalah lain di kemudian hari. susukan dengan kerap, selalu cek perut dan keadaan baby.

4y ago

Alhamdulillah sy dah bawa baby jumpa pakar kanak2. Doktor dh sarankan anak makan 😊

mcm mana tau baby nk mkn? Kalau dia asek tgk kita mkn tu normal. Bkn sbb dia nk mkn. Mmg perkembangan baby cmtu. Baby start mkn umur 6bln. Sbb usu n perut fully ready utk mknn pejal.

4y ago

Dia meragam. Bagi susu kenyang2 pun dia still meragam. Perut tak kembung tak apa. Sy dah bawa jumpa pakar kanak kanak. Anak saya mmg dah boleh start makan 😊

Kalau tanya nurse, memang dorang x bagi. Kalau tanya ibu ibu dan Nenek Nenek memang dorg bagi je. Kesian kat anak katanya 🤣🤣

4y ago

Saya dah bawa jumpa pakar kanak kanak. Anak saya mmg dah disarankan untuk bagi makan 😊

boleh sis