Belakang Telinga Baby Berair Dan Berbau

Hi, baby sy baru 2m dan harini sy perasan dibelakang telinga dia berair dan berbau sikit. Macam melecet sikit tp tk bernanah. Siapa kat sini pernah jadi mcm ni and apa rawatan yg diperlukan?

2 Balas

Rajinkan cuci, sis.. lap dgn kain bersih yg direndam dgn air suam.. lepas kering tu sapu baby oil.. pastikan baby x tdo lama utk bahagian telinga yg berair tu..

5y ago

Sy baru bawa dia pi klinik, dr bg ubat krim. Dr kata bby mmg biasa kena mcm tu smpai 4bulan bru hilang. Tp sbb berair kan takut if sy biarkan lama jadi nanah.

Anak saya pun mcm tu jugak. Baby 2m

5y ago

Oh yeke, so apa rawatan awk buat?